Contact
Project

Amsterdam Logistic Cityhub

Over

Dit is Nederlands eerste energie opwekkende ‘last mile’ xxl logistieke stadshub, met meerdere verdiepingen en strategisch gelegen aan het Noordzeekanaal en dichtbij de hoofdstad Amsterdam.

Aangekocht
2018
Ontwikkeld door
TOTAAL-OPLOSSINGEN
220.000 m2
HIGH-END HOOFDKANTOOR
11.000 m2
MAXIMAAL DUURZAAM (volledig circulair)
BREEAM Excellent
Terug naar overzicht

XXL energie opwekkende stadshub

Wat u ook nodig hebt op het gebied van logistiek, bij Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) vindt u alle ruimte. De faciliteit is de eerste XXL logistieke stadshub van meerdere verdiepingen in Nederland. Van opslag en verpakking tot distributie en transport. Met een high-end kantoor om de operatie te overzien.

ALC zet de toon op het gebied van duurzaamheid door gebruikers alle faciliteiten te bieden voor 100% emissievrije logistiek. De waterverbinding met het stadscentrum maakt vervoer over water met elektrisch aangedreven boten mogelijk. Ook faciliteert ALC in het realiseren van emissie-vrij transport van en naar de hoofdstad. Met de energieopwekking door zonnepanelen en windturbines op het terrein is ALC zelfvoorzienend.

Ontwikkeling

Van brownfield tot meest duurzame logistieke concept

In 2018 kocht Larendael een zwaar vervuild terrein, een zogenaamd brownfield, van een bestrijdingsmiddelenproducent in het Amsterdamse havengebied.

Op basis van ervaringen opgedaan in de recycling, kennis van logistiek uit de afvalverwerking en geïnspireerd door last mile projecten in het buitenland, werd het ALC-concept bedacht voor toekomstige, duurzame, belevering van de stad. Amsterdam Logistic Cityhub heeft meerdere vergunningen gekregen en is een brede bestemming toegekend.

Er is veel werk verricht. Er is 100.000 kuub zwaar vervuilde grond gesaneerd en veel asbest verwijderd. De 48 gebouwen van het oorspronkelijke chemische complex zijn gesloopt. Ook is op het terrein 500 meter kademuren aangelegd. Bij de start van de bouw in april 2020 is begonnen met het heien van 5.600 heipalen van 32 meter lengte.

“We hebben met de ontwikkeling van Amsterdam Logistic Cityhub een nieuw perspectief op binnenstedelijke distributie neergezet. Deze hub zet de toon voor de toekomst van logistiek en draagt bij aan een emissievrije binnenstad.”
Wim Beelen

Ons kompas

Welke oplossingen kunnen wij bieden aan de logistieke uitdagingen van onze eigen hoofdstad? Onze onbevangenheid, de ruimte om anders te denken en ons concept denken, maakt dat wij op een nieuwe manier kijken naar deze uitdaging. Wij staan open voor inspiratie en ervaringen van over de hele wereld en durven stappen te zetten.

Multi-storey xxl stadshub

Amsterdam Logistic Cityhub beschikt over een zeer ruime tweelaagse distributiehal, mezzanine, hoogwaardige kantoorruimte en ADR-opslag. Ook biedt het ruimte voor 1680 overdekte parkeerplaatsen, 200 los- en laaddocks en een privé kade.

Concept

Naast een distributiehal worden ook uitstekende faciliteiten aangelegd voor transport per vrachtwagen, bus, boot of (elektrische) (bak)fiets.

Schaalbaar

De mix van activiteiten en functies en de omvang en schaal van de units is gericht op flexibiliteit. ALC is geschikt voor verschillende soorten huurdersprofielen, maar er kan ook een breed scala aan activiteiten plaatsvinden. Van Business-to-Business als Business-to-Consumer en van productie en opslag tot verpakking en distributie.

Water

Aan het Noordzeekanaal, op steenworp afstand van Amsterdam Centrum met directe toegang tot de A10.

Innovatief

Energie opwekkend door 45.000m2 zonnepanelen en 10 windturbines.

LARENDAEL
Larendael Group © 2021