Contact
Terug naar nieuwsoverzicht
3 minuten om te lezen

Larendael introduceert de Dutch Superyacht Tech Campus

de meest innovatieve locatie voor de bouw, refit en onderhoud van superjachten

Op de eind augustus door Larendael aangekochte 42 ha scheepswerf in het Westelijk Havengebied van Amsterdam gaan wij een campus ontwikkelen waar meerdere superjachten tot wel 200 meter ontworpen en gebouwd kunnen worden. Hier kunnen ook refits en onderhoudsbeurten van superjachten worden uitgevoerd, zowel van particuliere eigenaren als van andere werven. Uniek is daarnaast dat de Campus de ruimte biedt om het gehele jacht ter plekke te ontwerpen, te produceren én ruimte biedt voor opleiding.

Innovatie

In het concept van de Campus staat innovatie centraal. Wij investeren in faciliteiten en technische middelen om samenwerking waar mogelijk te stimuleren, met open innovatie als doel. Denk hierbij aan het zoeken naar alternatieve brandstoffen, maar wij zien ook mogelijkheden om het bouwproces en de materialen die in de schepen worden verwerkt, te verduurzamen.

Vraag naar superjachten neemt toe

Er zijn momenteel zo’n 5.500 superjachten in de wereld en jaarlijks komen er bijna 200 bij. Er is met name veel vraag vanuit Amerika, het Verre Oosten, Midden-Oosten en Oost-Europa. Ons land staat wereldwijd al eeuwen bekend om zijn vele botenbouwers. Met onze kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie en design, hoort Nederland ook bij de bouw van superjachten tot de wereldtop. Superjachten worden ook steeds groter. Alleen al in Nederland zijn in de afgelopen vijf jaar 67 superjachten gebouw met een lengte van meer dan 50 meter. Om deze grote superjachten te kunnen bouwen én onderhouden zijn werven nodig die makkelijk bereikbaar zijn en de juiste faciliteiten hebben.

Dutch Superyacht Tech Campus

De Dutch Superyacht Tech Campus is via het Noordzeekanaal voor superjachten makkelijk bereikbaar. Er worden in totaal zeven overdekte dokken aangelegd, vier grote dokken met een lengte tot 200 meter en drie grote dokken met een lengte tot 155 meter. Daarnaast zullen deze droogdokken ook gebruikt worden voor refits en onderhoud van bestaande superjachten. Voor jachten tot 80 meter is een jachtlift beschikbaar, waardoor onderhoud op de wal plaats kan vinden. Buiten komt er plek voor het aanmeren van 40 superjachten tot een lengte van 200 meter, met een waterdiepte tot 13 meter.

Wim Beelen (Creative Founder, Larendael): “Met de ontwikkeling van de Dutch Superyacht Tech Campus investeren wij in de toekomst van de scheepvaart op een plek met een rijke historie, namelijk daar waar in de 18e en 19e eeuw de toonaangevende scheepswerf, de Amsterdamsche Droogdok Maatschappij (ADM), actief was.”

Stimulerende omgeving

Met de Dutch Superyacht Tech Campus creëren wij een omgeving waar vakmanschap, vernieuwing en duurzaamheid centraal staan. Door het bieden van schaalvergroting op een locatie die zonder beperkingen bereikbaar is – zowel via het water als via het land, bieden wij superjachtwerven en toeleveranciers alle mogelijkheden om de Nederlandse concurrentiepositie in de superjachtenindustrie niet alleen in omvang maar ook in kwaliteit verder uit te bouwen.

Deel dit nieuwsbericht:
LARENDAEL
Larendael Group © 2021