Contact
Terug naar nieuwsoverzicht
2 minuten om te lezen

Start van bouw Dutch Superyacht Tech Campus

Momenteel worden er in het Noordzeekanaal, bij de locatie waar de campus verrijst, enorme damwanden geplaatst zodat er kades kunnen worden aangelegd. ‘Hopelijk kunnen we snel de eerste jachten ontvangen’, zegt Wim Beelen.

De Dutch Superyacht Tech Campus komt in het gebied waar vroeger de toonaangevende scheepswerf, de Amsterdamsche Droogdok Maatschappij actief was. Vorig jaar werd al gestart met het afgraven, droogmalen en bouwrijp maken van dit 66 hectare grote terrein.

Jachten ontwerpen en (ver)bouwen

In de nabije toekomst moet het enorme maritieme complex klaar zijn en plaats bieden alle mogelijke partijen die in de jachtbouwindustrie actief zijn. Er kunnen jachten tot een lengte van 200 meter worden ontworpen en gebouwd. Ook worden er ‘refits’ en onderhoudsbeurten uitgevoerd.

Het complex ligt op een strategische plek in de Amsterdamse haven. De Dutch Superyacht Tech Campus is makkelijk bereikbaar voor jachten via het Noordzeekanaal, maar ook voor wegverkeer.

‘De campus biedt werkgelegenheid en opleidingsplekken aan heel veel mensen.’ De Dutch Superyacht Tech Campus komt op een goed moment, vindt Wim Beelen. De vraag naar de bouw van jachten is de afgelopen jaren flink gestegen. ‘Nederland hoort bij de wereldtop van jachtbouwers. De komst van de Dutch Superyacht Tech Campus kan deze positie verder versterken en de werkgelegenheid in deze sector laten groeien.’

Deel dit nieuwsbericht:
LARENDAEL
Larendael Group © 2021