Contact
Terug naar nieuwsoverzicht
2 minuten om te lezen

Investerings- en ontwikkelbedrijf Larendael trekt oud-wethouder Udo Kock aan

Amsterdam, 23 december 2021 - Udo Kock, van 2014 tot 2019 wethouder in gemeente Amsterdam, heeft zich verbonden aan Larendael, het investerings- en ontwikkelbedrijf van ondernemer Wim Beelen.

Udo Kock (1970) studeerde economie en promoveerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en werkte daarna onder meer voor het Internationaal Monetair Fonds in Washington en Jerusalem. In 2014 werd hij wethouder in Amsterdam met onder meer Financiën, Economische Zaken, Haven, Schiphol en Zuidas in zijn portefeuille.

Kock deed in die hoedanigheid veel ervaring op met publiek-private samenwerkingen bij complexe ontwikkelprojecten. “Ik heb mij vijf jaar lang als wethouder ingezet voor Amsterdam. Ik kijk ernaar uit om bij Larendael aan de slag te gaan en uitdagende projecten te realiseren. Vanzelfsprekend vanuit een andere rol, maar met hetzelfde doel, namelijk Amsterdam mooier en welvarender maken.”

Larendael-oprichter Wim Beelen: “Wij zijn heel blij met de komst van Udo. Wij opereren als ontwikkelaar midden in de samenleving en we weten hoe belangrijk het is om belanghebbenden te betrekken bij grootschalige projecten zoals de ontwikkeling van het ADM-terrein in de Amsterdamse haven. Ik weet zeker dat Udo met zijn financieel-economische achtergrond en zijn ervaring als bestuurder een belangrijke bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van ons bedrijf.”

Kock en Beelen leerden elkaar in 2019 kennen tijdens de mislukte onderhandelingen over de verkoop van het in moeilijkheden verkerende Afval Energie Bedrijf door de gemeente Amsterdam. Kock: “Ik heb Wim destijds leren kennen als een bevlogen ondernemer. Nadat de verkoop afketste hebben we geen contact meer gehad. Toe we elkaar onlangs tegenkwamen raakten we onmiddellijk in gesprek over de kansen die er liggen in Amsterdam, waarbij de ontwikkeling van het ADM-terrein natuurlijk een geweldige uitdaging is. Wat nu nog voor een flink deel een haven voor fossiele bulkgoederen is kan door de ambities van Larendael een enorme nautische impuls krijgen. Een internationale campus voor ontwerp, onderhoud, en bouw van luxe jachten is een geweldige stap voor de transitie die de Amsterdamse haven moet doormaken. Als het allemaal af is, is Amsterdam 3000 banen en een icoon rijker.”

Deel dit nieuwsbericht:
LARENDAEL
Larendael Group © 2021